Skip to main content

Snusdosor

snusdosa

”Vi har satsat på fossilfri el i produktionen och eldrivna och energieffektiva maskiner”

Miljöcertifierad plast - ISCC PLUS

Sävjo Plastic är från 2020 certifierande enligt International Sustainability and Carbon Certification PLUS SYSTEM (ISCC Plus). Det innebär att vi erbjuder snusdosor tillverkade i miljöcertiferade plast. Vilket ofta är ett krav för att livsmedelsförpackningar ska få säljas i butiker. 

lager och tillverkning snusdosor
lager och tillverkning snusdosor

Snusdosor optimerade för fyllningslinjer

Vi är specialiserade på formsprutning av snusdosor i miljöcertifierad plast. Våra snusdosor är produktionsvänliga och optimerade för fyllningslinjer. En snusdosa med hög kvalitet tillverkad med precision är nyckeln för att undvika produktionsstopp och istället kunna öka hastigheten på linjen. 

Vår dosa finns i både standard- och miniutförande, men vi kan även ta fram din unika egna design. Bara fantasin sätter gränser. 

Våra snusdosor är populära och exporteras även till Europa och USA.

I vår produktionsavdelning för snusdosor är högautomatiserad och går dygnet runt året om.

 

Snusdosor med unik egen design

En dosa består av tre komponenter – underdel, ytterlock och innerlock –  som alla går att utforma på olika sätt. Vi kan hjälper gärna till i produktutvecklingen av en helt unik egen dosa. Vi köper formverktygen både inom Sverige och övriga Europa. 

Ett alternativ som kan vara kostnadseffektivt är att ta fram lock med egen design som passar på vår underdel. 

2023 lanserade vi en ny patenterad snusdosa 3-i-1 med sammankopplade delar. Designad för att matcha de ökade kraven från EU:s engångsplastdirektiv för förpackningar som ska göras sammankopplade om så är möjligt.

Patent och mönsterskydd

Flera av våra snusdosor är patenterade genom ett eller flera patent. Samtliga våra dosor omfattas av mönsterskydd. Vi har även flera kompletterande ansökningar under föreläggande.

Kontakta oss för mer information. 

Välkommen att kontakta oss

  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.